Monday, 2 December 2013

Angoraullen från BC garn


Jag har fått några frågor angående ursprunget på angoraullen från BC garn som säljs hos Magasin Duett - så jag skickade frågan vidare till dem och här kommer svaret:

"Garnet kommer fra Italien, og angora kaninerne er IKKE plukket men klippet ligesom får. Så det foregår helt anderledes end i Kina, hvor angora kaninerne bliver brutalt plukket, som der fremgår af den video, du sikkert har set."

Det känns bra att höra eftersom garnet är underbart mjukt att arbeta med och passar perfekt till allt från kanter på plagg till mössor och handledsvärmare!

1 comment:

Emma said...

Vad skönt att höra! :)

Jag har en fråga om ett av dina andra garner, Supersoft. Jag har stickat en sjal i det åt mig själv och sjalen blev jättebra efter tvätt och block - garnet har suverän definition och hållfasthet. Men jag fick inte till det så att garnet blev sådär supermjukt. Det gör nu inte så mycket då den sjalen bara var till mig, men jag har stickat en som min syster ska få i julklapp och vill gärna att den ska bli så mjuk och skön som möjligt.

Hur ska jag göra för att lyckas med detta? Vad för vattentemperatur och vilket "tvättmedel" gäller? Några andra specialknep? Tack på förhand, och tack för en toppenbutik och jättebra service alla gånger jag handlat!

Mvh
Emma