Saturday, 9 February 2013

Hallå där - jag undrar en sak!                                         
Som många av er kanske redan vet så är jag på gång att starta upp ett företag - det kommer att bestå bl.a. av en webbutik med material till olika textila tekniker men också workshopverksamhet och kurser.Till att börja med kommer butikens utbud att vara ganska begränsat men jag kommer att ha en hel del fina garner och knappar. Efter hand kommer butiken att fyllas på med roliga material och verktyg som jag själv tycker om att arbeta med.
Premiären av butiken kommer att ske i samband med Stickfest i väst och strax därefter kommer webbutiken att öppna och kursutbudet att presenteras.
Utbudet på marknaden idag är stort och det finns så många fina butiker att välja på!
Men nu undrar jag vad ni saknar för material och tillbehör när det gäller i första hand textila tekniker, eller vilken sorts material ni tycker ska finnas i just min webbutik?
Det kan vara allt möjligt som har med textil att göra (tovning, stickning, virkning, broderi m.m.). Jag kommer dock inte att sälja tyger på metervara - det krävs en fysisk butik för det tycker jag! Däremot kan det kanske dyka upp tyger i småbitar till mindre projekt!
Bland er som hjälper mig att tänka till kommer jag att lotta ut lite fint prova-på- material från butiken :)
Tack på förhand! / Petra

29 comments:

Emmas dagar said...

Jag vill hitta fina vävda band och snygga knappar i glada färger. Hyskor och hakar, klämmor och ringar i olika storlekar som man kan ha till olika textila projekt.
Lycka till med det nya!

Frida said...

Fingerborgar/fingerringar i bra kvalitet borde du ha tycker jag, för det är så himla svårt att få tag på! Jag köpte tre stycken medan jag gick i skolan, och de håller jag hårt i minsann! Sedan är fina böcker, både på svenska och andra språk alltid trevligt:)

nitsirk said...

Stickor i strl 1 och 1.5 tycker jag är svårt att få tag på. Kanske är efterfrågan inte så stor. Sedan gillar jag butiker där man kan handla i teman, så att man lätt kan köpa garn, tyg, band, knappar, pärlor som matchar i färg och mönster :D

moffan said...

Jag skulle vilja kunna köpa en slända och gå en kurs och lära mig spinna på den.

Annas resa said...

Jag skulle vilja hitta söta stickmarkörer, men också ett utbud av ekologiska garner och stickor.

Annika said...

Byglar till små börsar är något som är svårt att få tag på. Fina band och läckra annorlunda knappar, både små och stora, är också svårt att få tag på ibland och som lätt kan inhandlas för att samlas på! :-)
Lycka till!

Magdalena said...

för stickning: vajrar + t-nålar till blockning, varvräknarmaskmarkörer, roliga stickmått (plast- eller träkort som man kan kolla stickornas storlek, helst både mm och amerikanska storlekar). plastkort med mått så man lätt kan kolla stickfasthet. mönsterhållare med magnet (såna som är så bra när man stickar efter diagram). snygga/roliga måttband (helst både cm och tum). hangjorda "projektpåsar" med dragsko, som man kan ha till sitt stickprojekt när man stoppar ner det i axelväskan etc.

lättanvänd ullfärg så man kan färga sitt eget garn.

knappar är en jättebra idé!

jättestort lycka till! <3

Händer på Haga said...

På min önskelista står tillbehör till väsktillverkning. Står i begrepp att både sy och virka några väskor men har lite svårt att hitta de snygga tillbehören och detaljerna till det. Och då tänker jag tex på spännen, axelband, snygga knappar ... stort lycka till med din satsning!

Linda said...

Vackra band och knappar kan man aldrig få för mycket av! Och jag gillar att kunna köpa ull- och lingarn som kommer från svensk produktion eller garn som är vackert färgat.
Lycka till, det ska blir roligt att kunna besöka webshopen sen!

Kanonkulan said...

Något jag vet är svårt att få tag på är nålbindningsnålar. Jag har hört många klaga på att det är svårt att få tag på. Och det säger jag inte bara för att jag tillverkar ;) Men det finns en fantastisk snidare i Östra Frölunda som heter Åke Erlandsson som gör både nålbindningsnålar och smygmaskvirkningskrokar i alla fall som jag varmt rekommenderar!

Kanonkulan said...

Förresten, växtfärgat garn också! Eller grejer och garn till växtfärgning :)

Fiff said...

Det bästa när man ska köpa pysselmaterial är om man betalar fraktkostnad baserad på vikten, och att man inte måste handla för en viss summa. För ofta vill man handla lite och ofta istället för att göra storinköp. Så det betyder allra mest tycker jag!
Sen skulle det vara trevligt att kunna köpa reflexgarn och reflexband tycker jag, det är de spontana produkterna som dyker upp i huvudet :-)
Och väldigt gärna produkter som är snälla mot naturen!
Lycka till!

Denice said...

En sak som i princip inte går att få tag med är ett speciellt broderigarn till Västgötasöm.

nitsirk said...

Ja! Schysst broderigarn i ull! Hittills köper jag från Norge för det garnet är tunnare och i bättre kvalité än vad jag hittat i Sverige.

Linda-Marie said...

Hej Petra
Grövre mönsterpapper (blå streck), för att göra grundmallar.

Mvh
Linda-Marie

Manduzana stickar said...

Knappar! Det finns alldeles för få affärer som säljer roliga och snygga knappar.

frisky frog said...

Ååå vad spännande med en webbutik.
Massor av knappar, fina band, material till väsk- och portmonä-tillverkning. Tyglappar till olika småprojekt låter kul och garn och "stickiga" tillbehör/redskap ser jag gärna. Petras egna stick- och virkmönster kanske...
Stort lycka till!
Kram
/Carin

Medea said...

Metallbyglar till börsar och småväskor men även till stora väskor är supersvårt att få tag på. Gärna enkla, släta. De större kan gärna ha öglor för axelband.

Ullfull said...

Snygga färgglada knappar!! Lycka till!!/Anita

bondtösen said...

Knappar! Tycker alltid det är svårt att hitta knappar som är roliga och annorlunda. Lycka till!

Emilia said...

Vajrar, T-pins... Och jag önskar verkligen att det funnes ett svenskt eller åtminstone nordiskt ställe att beställa blockningsskivor från - såna där underbara rutade hopfällbara som är avsedda för blockning allenast och som finns i såväl större som mindre storlekar. Jag är utled på skumpusselbitar och gamla madrasser. Jag tänker då och då att nu jädrar ska jag beställa från USA, men när jag ser vad frakten landar på måste jag gå och lägga mig istället.

sunpan said...

Så kul med en webbutik!! Jag inspireras och lockas att handla när det finns en massa roliga tillbehör..tex stickskydd, garnavskärare, små kit i fina askar, markörer, snygga stickor mm
Lycka till!

Anonymous said...

Hej, vad kul att du ska starta upp en butik. Jag skulle vilja kunna få tag i vajrar för blockning av tex sjalar, fina stickmarkörer, stickor 2.25 , 2.75 och så vidare.Det ska vara rundstickor, strumpstickor, jumperstickor. Tycker detta är svårt att hitta.
Sedan är det alltid kul med fina knappar.
Garner av natur matrial, av lite okända leverantörer.
Mvh Veronica
virre.orust@telia.com

MinaAlster said...

Vad roligt att du ska öppna butik! Jag skulle gärna vilja att du hade ett utbud av fibrer som man kan spinna av. (heter det så?)Gärna i olika färger. :)
Lycka till!
Vänlig hälsning
/Veronica

Ulla said...

Vackra decorationsband till ex en spedetröja.Tunna sticknålar.Små kit till olika stickade,virkade eller broderade saker o dyl

Anonymous said...

Hej
Följer med spänning hur din affär ska bli. Blir uppdaterad av Mikael,min man som du träffar på Boulen.
Jag saknar vackra broderier, typ viktorianska. Elizabeth Bradley gör väldigt vackra engelska ullboderier.
Lycka till!
Mvh Kari

Knitarina said...

Instämmer i knappönskningarna. Lockas också av mindre tygbitar, fina band och broderigarn. Och så vore det topp att kunna köpa paljetter och pärlor i minipack. Ofta är det så himla mycket i varje förpackning och vill man bara ha lite till mysbroderi känns de vanliga förpackningarna onödigt stora.
Och så garn förstås! Alltid garn!
Ska bli spännande att följa dina äventyr!

Marika W said...

Jag saknar olika sorters skyttlar till att slå frivoliteter med, det vore fantastiskt att kunna köpa hos dig!

thorold said...

Vad roligt med en shop!
Jag är svag för månadspaket som man kan prenumerera på. Det kan vara garnpaket, garn plus mönster eller något annat materialkit. Sedan är det ju alltid smidigt om man kan kompletera månadspaketet med saker ur det övriga sortimentet i samma leverans.
/Pernilla