Monday, 12 April 2010

Mitt första mönster!
Jag har tidigare stickat koftor uppifrån och ner till mig själv, det började med min Garter yoke cardi som fortfarande är en favorit! Efter det var jag med i Koftans KAL och stickade en röd kofta. Just nu håller jag på med ännu en uppifrån och nerkofta till mig själv.
Sättet att sticka en kofta eller tröja på är genialt tycker jag men jag har saknat ett liknande mönster till barn. Nu har jag suttit och klurat i helgen och stickat och repat upp några gånger och till slut fått till en modell som jag tror kan funka. Just den här är i storlek 3-6 månader ungefär men jag har tänkt att man ska kunna variera den på ett enkelt sätt med storlek på stickor, tjocklek på garn, antal maskor, sticksätt o.s.v.
Jag håller på att sticka en till i ett annat garn (denna är stickad i Sublime merino silk DK) för att se om det går att förstå mönstret. Om jag lyckas kommer mönstret snart att finnas här på bloggen om någon annan har lust att sticka koftan.

18 comments:

Annas Alster said...

Vad roligt Petra, koftan var jättefin tycker jag! Nu när jag har en liten modell till alla mina koftor så har jag insett att ett problem är att koftorna ofta är för trånga i ärmhålen, och långa ärmar, men din ser bra ut i de avseendena!

Kafe said...

Koftan är jättefin och väntar med spänning på mönstret! Jag började på en kofta till grannens nyfödda flicka idag men saknade mönster. Och eftersom jag inte är så erfaren så insåg jag snart att jag behöver ett. Och denna stickar jag gärna. Har ett garn från åttiotalet i melerat rosa, cerise, gult som blir skímmrande när man stickar det. Låter fult men är jättefint!

Blipp said...

Som mor till en 4amånaders och aldrig provat uppifrån o ned låter det som en dröm! Ser fram emot mönstret!

frisky frog said...

Grattis till det fina mönstret! Jag ser fram mot när du lägger ut det på bloggen.
/Kram

Janette Millbom said...

woohoo, den kommer bli populär det lovar jag!
kram

Anna said...

Åh så fin!

Anonymous said...

Självklart vill vi sticka ditt mönster! Mina vänner ynglar av sig som galningar och jag har minst 4 väntade bebisar de närmaste månaderna. Har köpt Debbie Bliss Baby Cashmerino i flera färger och ska snart börja. Vore jätteskoj att göra en efter ditt mönster.

Hälsningar, Jenda

Kamel Juvel said...

Superfin! Väntar spänt på mönstret.

Emmas dagar said...

Så fin den är!
Väntar på mönster till 4-åring... ;-)

Ina said...

Åh vad kul! då ska jag hålla utkik efter mönster.

miastick said...

Kul :)
Jag kan hjälpa dig om du vill att nån annan ska försöka förstå.

Frualbertssons said...

Verkligen fin kofta, sött mönster! Själv kan jag inte stickanågot vidare, virkar alltid. Men nu blir man sugen på att lära sig ordentligt.

m said...

Vilken jättefin modell!

Marias stickning och läsning said...

Fin kofta! Det är jättevälkommet med ett mönster på en upp och ned-stickad babykofta. Har saknat det, men inte kommit mig för att konstruera själv.

Elena said...

Superfin!

Beda said...

Jättefin. Jag skulle definitivt sticka denna om du lade ut mönstret.

Aviga och 2 räta said...

Åh så fin och vad duktig du är. Det är ju en hel del jobb bakom egna mönster. Dessutom fotar du alltid dina saker så de ser ut som karameller allihop.
Hoppas mönstret kommer snart! då jag väntar min tredje i maj. /C

by Caloweena said...

Jättefin!! Väldigt praktiskt och roligt att sticka uppifrån och ner!