Thursday, 8 April 2010

Jag längtar till en strand...


...där jag i somras plockade dessa fina snäckorna. Inte en enda är den andra lik - helt fantastiskt hur många gråbruna nyanser det finns. När jag tittar på dem tänker jag att jag någon gång ska göra något stickat i nyanser inspirerad av dessa snäckorna.
Det är svårt det där med inspiration av naturen - ofta är naturen finast just där den är men det finns så mycket vackert som väcker lusten att skapa. För några årsedan hade jag ett projekt med tema Hållbar utveckling där studenterna skulle inspireras av bilder från boken The earth from above och fotografen Yann Arthus Bertrands bilder och tillverka något i återvunnet material. Helt fantastiska föremål växte fram, i olika material och med olika tekniker.
Jag har tidigare skrivit om böcker av den franska textilaren Francoise Tellier-Loumagne, hennes sätt att tolka naturen i olika textila tekniker är fantstiskt! Någon gång ska jag förverkliga mina drömmar om bok, fotografier och textila tekniker. Det blir nog ganska snart tror jag:)
Nu ska jag gå ut och titta på naturen!

8 comments:

Viffla said...

Å vad vackra snäckorna är! Och, jag förstår precis svårigheten att översätta naturen till något man gör själv. Men lyckas man göra det blir det oftast himla snyggt. Heja heja! :)

tavelhus said...

fina blombordsdekorationer!

Anna-Lena said...

Hej Petra! Jag deltog i projektet där studenterna skulle inspireras av bilder från boken The earth from above. Verkligen jätteläckert! Ser fram emot din bok...hoppas den kommer snart. Du var en inspirationskälla under studietiden och jag är glad att jag hittat din blogg.
Kram Anna-Lena (fd student)

Textil stil said...

Ja en bok vill vi ha...snart!

Tant Kofta said...

Så vackra snäckor.
Ibland är bara tanken om vad man kan göra en påfyllning till ny energi.
Många hej fr. Koftan

Anonymous said...

Även jag var med om projektet!Det är en underbar bok och det var en härlig tid! Nu följer jag din blogg och önskar jag var hälften så kreativ som du.
Hälsningar Marie.

Lillakolonistugan said...

Men vilka fina snäckor du hittat...kan man hitta så fina på er ö?
Vad kul med en bok det ser jag fram emot, inte för att jag är så duktig men jag är säker på att det blir en jättefin bok.

Ha en skön solig helg Kram Anne

Akhila's Handblog said...

Hej Petra vannen, Vackra snackor - langtar verkligen till 'din' o. Hoppas pasken var harlig, vi har ocksa var har i London nu. Och nagon gang SKALL jag fa till det att komma till Groto med er alla. Later jatteharligt.
Stor kram
Mari