Sunday, 4 October 2009

Utmaning och Sjal


Jag börjar med sjalen-ännu en Diamondsjal är klar. Denna gången stickad i DoRedogarn från Östergötlands ullspinneri. Stora stickor och tjockt garn - kommer att bli en favorit över axlarna i höst!
Nu till årets största utmaning - So you think you can knit! Jag har suttit och kollat på de olika dansstilarna i och fantiserat om vilken stil Lisa skulle välja till just mig - jag har drömt mig bort bland Disco och Bollywood och till och med Folkdans... Men Lisa har gjort sitt förarbete grundligt och precis förstått vilken sorts stickerska jag är och inte är.
Mitt val blev Hiphop med motiveringen: Så här i sista stund kastar jag mig nu in bland alla härliga hiphopare - underbart roligt ska det bli! Stickfasthet - hmmm! Mönster - yes, men helst med lite egna hittepå-ändringar längs vägen. Inte rädd för utmaningar men jag tror att andra tror att jag kan mer än vad jag kan...tror jag...

Nu har jag fått så jag tiger - Lisa har gett mig utmaningen TANGO!!! Herregud, skall man nu behöva börja räkna maskor på härsan och tvärsan och inte räkna om eller blanda garner - detta blir en utmaning större än jag kunde fantisera om - ju mer jag tänker på det ju svårare känns det.
Lisa skriver: Din utmaning blir att dansa TANGO! Nu blev det så där svårt igen! Du är ju en av de där som jagegentligen vet klarar vad som helst, och vars stil jag själv beundrar!Det där rundelhalsbandet är ju bara för vackert exempelvis… Så hurutmanar man någon som du? Men så anmäler du dig i just hip hop, ochnågra småjävliga idéer smyger sig in i mitt huvud… Jag tänker så här:Jag känner igen mig väldigt väl i din stickattityd. Det blir som detblir, och oftast blir det bra, och blir det inte det så ändrar jag…Eller hur? Men så stickade jag ett par plagg (en mössa och en kofta)där designern så tydligt var smartare än åtminstone mig, och jag harinte lärt mig så mycket om stickning i några andra projekt tror jag…Åtminstone inte på det viset. Så med förhoppningen att du ser det somen chans att få ny sorts inspiration vill jag skicka ut dig på entango! Att slaviskt följa någon annans mönster och tankar i ettprojekt – stort eller litet väljer du själv – och att vi andra fårläsa om de hip hop-tankar som dyker upp i din kreativa hjärna undertiden! Lycka till!

Stickböckerna ska nu fram på köksbordet och jag har redan börjat snegla på bl.a. Norah Gaughan - hennes mönster kanske kan bli en första utmaning. Jag tror också att en bra taktik kan vara att kolla vad jag har i garnlådorna och söka mönster via Ravelry. Någon annan som har något bra tips på mönster att följa slaviskt?
Igår kväll började jag sticka på ett par Ellington - kanske kände jag på mig vad som skulle komma...

15 comments:

miastick said...

Å, fin sjal! Fin tjej!
Jag har fortfarande inte fått min utmaning, kollar mailen som en osalig ande. Norah Gaughan tror jag är helt perfekt val, har förstått att många stickar och känner "det här måste vara helt fel", och så monterar de och plötsligt är allt så rätt. Kul!d

Annepålandet said...

Flott sjal, flott bilde og vakker datter! Jeg har også et lace-sjal på tykke pinner på gang, syns det blir en fin effekt.

Selbuvotter må jo være en god ide for slavisk mønsterfølging - for følger du ikke mønsteret her, så blir det jo ikke noe mønster...
Ellers har jo Julia Mueller (se Ravelry) noen fantastiske kabelvanter, der man nødvendigvis må holde seg til oppskriften.
Dette høres så spennende ut, skal bli gøy å se hvordan det utvikler seg etterhvert!
Fortsatt god søndag!

Stickigt humör said...

Du är helt makalös på att sätta ihop färger och mönster. Skall bli spännande att se vad du gör av din tango-utmaning. Antagligen kan man trots allt se petraO i slutresultatet. Kommer med spänning att följa dej.
Mvh
Elisabeth

Visa Lisa said...

HerreGUD vad snygg sjal! Vilken färgkombination! Jag behöver blanda färger! Tack för en massa inspiration!

MiA said...

Färgerna är härligt ihop! Påminner väldigt mycket om keramikfaten vi köpte i Tunisien :)

Lycka till i tango-stickningen!

Janette said...

Helt fantastisk! Jag är oxå sugen att sticka grov spetssjal

Ha det så roligt i utmaningen! Kan man merga med garnkursen tro? ;-)

Helena said...

Helt underbar sjal på en fantastiskt fin liten dam. Tror att du kommer göra succé i Tangodans baby.
Kram

Anonymous said...

Petra, du gör så fantastiska saker. Dina färgkombinationer är så härliga. Hur har du gjort den fina udden runt? Kram Anna

Sunna said...

Åh vad jag är avundssjuk på alla dessa vackra sjalar alla verkar kunna utom jag, ska bli så kul att se vad det blir av alla i lets knit

Tvärslå said...

Underbar sjal.

Rima said...

This is beautiful! Love the colors. Especially the red in it.

STRIKKEMOR(O) said...

Det var eit flott sjal! Den røde kanten rundt passa perfekt!

Marie said...

Underbar färgkombo. Lycka till med utmaningen.

Dödergök said...

Vad läckert med den färgkombinationen till mönstret.
Lika snyggt som vanligt.

Kris said...

Det er vi vist flere, der er enige om. Fantastisk farvekombination.
Komplimenter herfra.

Ha' en hygsom aften! ;)