Tuesday, 6 October 2009

Här värms det upp inför Tango!


Här kommer något som ni tidigare aldrig skådat på denna blogg pga att det tidigare aldrig stickats så väldans mycket stickfasthetsprover. Ska det nu nödvändigtvis göras så ska det väl göras ordentligt tänkte jag och plockade fram några favoritgarner i matchande färger.

Vänner, för att komma i rätt stämning - höj volymen och lyssna på min favoritversion av It takes two to tango!

Överst får jag presentera Cocoon - ett underbart garn från Rowan - 80%merino och 20%kid mohair. Mjukt och mycket varmt - skulle kunna bli t.ex. en Iceland.

Näst överst kommer en av mina stora favoriter - Rialto Aran från Debbie Bliss - 100% merinoull. Med sin stickfasthet på 18 maskor finns det mycket som erbjuds i stickvärlden - ett exempel som jag kikat på länge är Amelia - en härligt feminin kofta i all sin enkelhet.

Därefter kommer en annan favorit som jag gärna investerar i - Wool Cotton från Rowan - en underbar blandning av ull och bomull som jag länge velat sticka ett helt plagg i. Med sin stickfasthet på ca 22 maskor lutar det åt en Cherry - en liten kofta som jag sneglat på länge!

Sist men inte minst - det merceriserade bomullsgarnet Catania från Schachenmayr. Jag älskar lystern i detta garn och tänker att det nog skulle kunna bli en fin liten barnkofta.

Många andra mönstertankar surrar i huvudet och jag inser hur ofta jag ser ett mönster och tänker att "man kanske skulle sticka den så här istället, med ett tjockare / tunnare garn och kanske göra en liten ändring här eller kanske där..."

Men är det tango så är det - nu rätar jag på ryggen (som just nu lider av ryggskott...) och lyfter det högra benet högt upp och långt fram (shit vad ont det gör!)

4 comments:

Maria said...

Underbart inlägg!
Själv är jag också så långt ifrån en tango-dansare man kan komma! Aldrig följt ett mönster till punkt och pricka i hela mitt liv!
Nu var Lisa snäll och gav mig i uppgift att dansa foxtrot & vals till skillnad mot min normala streetdans- så jag kan fortfarande freestyla även om jag måste hålla mig till traditionella tekniker.

Ska med glädje följa ditt tango-dansande! Förstår att du får slå knut på dig ibland! =)

drakmakerska said...

Härliga masktäthetsprover -jag är inte heller Tango-dansare, men snart ska det finnas stickprov även i mitt hus - något oroande...? Hrä gäller det verkligen att ta sig samman!

sticksIDAn said...

Vilka fantastiska provlappar! i grönt...
Nu låter det som om du redan stickat en del i WoolCotton... och jag håller med om att det är ett underbart garn, men jag blev lite besviken när jag stickade en hel tröja i det, för det nopprar sig lite för mycket (tycker jag). Lycka till med Tangon!

Signe said...

Blir det så snygga stickfasthetsprover så... Var rädd om ryggen!