Monday, 14 July 2008

Det blåser i skärgården...


Idag är vi på Grötö och är inblåsta. Ni som varit på Grötö vet att det är en vacker ö och härliga promenader är ju aldrig fel. Lite egentid har jag dock fått vilket resulterat i ett mp3fodral i all enkelhet - stickat i dubbelstickning som är ett roligt sticksätt tycker jag.
Lägg upp ett jämnt antal maskor och sticka varannan maska i bakre maskbågen och lyft varannan maska. När man maskar av för man först över varannan maska på en ny sticka och maskar av en sida i taget. Vänd på påsen och du har ett litet fodral till vad du vill!
En bättre beskrivning än denna ... hittar ni i Nina Sagulins bok Sticka!
Obs! Grötöhamnen har trådlöst!!!

5 comments:

Ravenhill said...

Unfortunatly my uderstanding of Swedish isn't the best so I don't know what a fodral is, but it is beautiful! I love the stitching you have done on it, so simple and beautiful!
~Emily

Frida said...

Har gjort likadana till mobilen och även gjort kameraväskor med samma teknik. Mormor blev inspirerad och jag fick lära mion mormor nått, lite ovanligt brukar alltid vara jag som ringer henne och frågar om bakning, stickning och hur jag kan sy (inte så vanligt) Hoppas du har en bra semester!

Akhila's Handblog said...

Kan inte tanka mig ett battre stalle att vara inblast i. Jag har sa'n hemlangtan nu pa sommaren och jag saknar skargarden fruktansvart.
Och hamnarna verkar ju valdigt high-tech numera med tradlost.
Stor kram,
Mari

H@nn@ said...

Hejsan svejsan, du har en sak att hämta hos mig...:D

Ha det så bra
Kramar
Hanna

frisky frog said...

Jag håller med dig , Petra. Det är väldigt roligt att sticka små påsar på det viset. Roligast är att sticka i riktigt tunnt garn.
/ Kram