Tuesday, 27 May 2008

Blockning pågår!


Tröjan håller på att blockas (jag tycker alltid att detta moment är lite tråkigt) och jag hoppas hinna sy ihop den ikväll. När det gäller nålar till blockning - vad använder ni då - finns det speciella blockningsnålar?

7 comments:

Mia said...

Oooo vad är det du stickat? Nu får jag kolla bakåt i din blogg för det ser fint ut och jag blev nyfiken.
Det finns speciella blockningsnålar. Men jag använder vanliga knappnålar. Är dock inte alldeles nöjd med det, de är lite för våbbliga tycker jag.

Bim H-D said...

Jodå, det finns speciellt nålar för blockning... dock äger jag själv inga, eller någon blockningswire heller... Men, jag blockar för det ;) Ser lika glad ut, månne? Blockningswire finns här i landet, men nålarna? Inte en susning... Men, man ser ofta på engelska bloggar hur det använder både ock... Gissa vem som skulle vilja ha både ock... samt även en tur till landet och garnhamstra också??? ;)
Må så grankott...

frisky frog said...

Jag använder knappnålar som jag köpt i någon livsmedelsaffär. De är mycket grövre och längre än vanliga och är värdelösa till klädsömnad, men perfekta vid blockning. Har sett dem på olika billighetsaffärer också. Kanske på "Tian" på Klangfärgsgatan... minns faktiskt inte.
/Kram

petra.m said...

Vad spännande att få se den helt färdig sen!! Vilken superfin tröja din mor stickat, förstår inte varför min aldrig kommer med såna:)
Jag har fått ett slöjdjobb!! Jag måste ju berätta för min fröken:) Nu är jag en sån där obildad som inte är bra... Menkanske jag finner inspiration att förtsätta om jag känner att detta är nåt att satsa fullt ut på!!
Kram Petra

Strumpstickan said...

Jag köper vanliga knappnålar jättebilligt på marknad. Nästa är nu på fredag på wieselgrensplatsen t.ex

Sillen stickar said...

Klart du måste få köpa knappar. Koftan är ju en present till någon annan!
/tycker "köppolisen"

H@nn@ said...

Hejsan, Gud så duktig du är... Jag kan typ inte ens virka eller sticka.. kan ju sy på en symaskin men det är ju ganska lätt.. Till och med min lille bror är bättre på att sticka än va jag är..:D Han är en ren naturbegåvning. :D

Ha en bra dag..:D
Kramar
Hanna