Sunday, 6 April 2008

Nålbindning

Idag har jag haft en härlig dag med mitt sygäng. Vi har haft en liten workshop med Anita (förutom att kunna nålbinda är hon svensk mästare i seniortennis!!!) där hon på ett glatt och trevligt sätt och med ett oerhört tålamod har försökt att lära oss denna märkliga garnteknik. Vi har pendlat mellan hopp och förtvivlan och hysteriska skrattanfall.
Jag vet egentligen inte vad jag ska säga om detta sätt att göra bl.a. vantar. Jag har försökt komma på under dagen varför man nålbinder när man lika gärna kan virka. När vantarna är färdiga ska de valkas (tovas ihop) med såpa och vatten och ev. prydas med kavelfrans och broderi. Enligt Anita tar det några veckor att färdigställa ett par vantar om hon jobbar med dem en stund varje kväll - det är alltså dessutom tidskrävande. De blir oerhört vackra när de är färdiga men jösses vad det är omständigt och tidskrävande. Kul att ha fått en liten inblick i denna teknik men vi har många gånger under dagen undrat vem tusan som kom på det här med nålbindning. Jag ska dock inte ge upp ännu utan försöka igen ikväll, eller kanske imorgon eller någon annan dag...

På bilderna ser ni när vi försöker få till det som så småningom ska resultera i något som liknar den grå vanten som Anita nålbundit.

6 comments:

LADY JEN said...

Jag testade på nålbindning under slöjdutbildningen, och jag kan verkligen hålla med dig om att det är tidskrävande. Men det positiva är ju att det inte repar upp sig på samma sätt och så blir det ju en fin struktur!
//Ladyjen

Nora said...

Thank you for your lovely comment. :)

Anna Kim said...

Hej,

Jag tycker det verkar kul med nålbindning och vill gärna testa!

/Anna

Helena said...

Förstår precis vad du menar! Har beslutat mig för att ALDRIG göra det igen. Det finns roligare och bättre saker att lägga ner sin dyrbara tid på.

Josefin said...

När jag äntligen hittat din blogg kan jag trösta med att det blir lättare, och det behöver inte alls tovas och valkas utan kan vara precis som det är. Lycka till, och om du kör fast så är det bara att rycka tag i mig /Josefin

Anonymous said...

Vill du prova på nålbindning?
Beskrivning finns här
www.spangmurs.se

Med vänliga hälsningar
Louise