Wednesday, 12 March 2008

Poncho till mig
Min poncho är färdig och den är virkad i dubbel alpacka från Garnstudio. Den är gjord efter deras barnmönster, men det var min underbara vän Anna som inspirerade mig till att sticka även vuxenponcho efter samma mönster. Ett projekt som går fort men blir ganska trist i slutet med låååånga varv.
För er som inte sett detta ännu så är nu nya numret av Knitty ute -Flera fina modeller som jag kan tänka mig att lägga till på den oändliga listan över sommarprojekt.
Tillägg:
Fick en kommentar från Sofia som undrade om inte ponchon är virkad och inte stickad som jag först skrev... naturligtvis är den virkad!

11 comments:

Anna Kim said...

Ponchon blev superfin! Det kommer att bli mitt sommarprojekt efter alla projekt i skolan. Har äntligen fått börja sticka på mina "monkeys". Kul med engelskan!

Nina-Marie said...

Finfin poncho. Undrar om du har mönster till den söta barnponchon du gjorde häromsistens. Våra bästa kompisars flicka fyller tre snart och älskar kläder. Kanske vore något till den lilla födelsedagsdamen...

Anna said...

Hur snygg som helst, min är också klar snart. Då ser vi lite lika ut... vi får väl schemalägga användningen.. he he

petra.m said...

Åh, ja den var verkligen fin, och alpackan är ju fortfarande lika fint o mjukt! Och billigt till råga på allt!!! Jag har en poncho jag ser ut som ett tält i men denna var helt klart av nättare modell.
Kram Petra

Lollisossa said...

Superfin och vilken härlig färg. Är den svår att göra??

Helena said...

Så himla snygg du blir! Har gjort den till Ella i två olika utföranden, en tjock i ull och en i bomull å det är kul snabbt och lätt. Har inte gjort någon till mig själv ännu för jag tror att jag kommer känna mig som en elefant:)
Hoppas att Norge var bra!
Helena

Karin said...

Jättesnygg! Jag blir sugen på att göra en likadan. Hur många nystan gick det åt?

Medea said...

Vilken underbar poncho. Jag blir sugen på att göra en till mig själv. Alpaca är ju ett så underbart garn.

Frida said...

Väldigt fin poncho. Tyckte mycket om de till barnen också, får nog kolla upp beskrivningarna. Känner många små flickor (och stora också) som nog gärna vill ha en. Är den lätt att göra?

Anonymous said...

Jättefin! Men är den inte virkad!? Ser också fram emot sommarlovet... ska nog inte bli några problem med att fylla det med garn! Fast först är det påsklov! Tjohoo!

/Sofia
knittaholic.blogg.se

Karin said...

Tack för svaret om antal nystan! Nu ska jag gräva loss bland garnerna! Kanske att Araucania Nature Wool enkelt kan få ungefär samma virkfasthet som alpackan....
Trevlig helg!