Monday, 17 March 2008

Lace ribbon scarf på gång


Inspirerad av andra stickbloggare (bl.a. Anna, Mia och Elena) har jag påbörjat lace ribbon scarf från senaste Knitty. Den stickas i Soft Silk inhandlat på Strikk för längesedan. Tanken vara att garnet skulle bli en tröja men nu blir ett av nystanen en scarf istället - så kan det gå!
Har än så länge stickat två rapporter och det är ett roligt mönster att följa så sätt igång ni som inte har några andra projekt på gång...

/Petra i ett vintervitt (!!!) Göteborg

8 comments:

Medea said...

Det här mönstret skrev jag ut i lördags som alternativ men det blev en Branching out i stället! Men den här är ju fin också. Jag får kanske göra den i något av de silkenystan jag har.

Mia said...

Å vad fint det blir! Känns inspirerande eftersom jag kommer att sticka i samma garn och samma färg.
Men det där med "inga andra projekt igång", den sved du ;)

Elena said...

Oj, kan tänka mig va' mysigt ni har det med snö! Under dagen har snöflingorna här mest smält bort i takt med att de nått marken.

Din påbörjade gröna silkes Lace Ribbon Scarf ser fantastisk vacker ut!

Anna said...

Vad fin din lace ribbon scarf blir! Snyggt i det garnet och färgen (snyggare än "originalet" ju!). Jag har också tänkt sticka en men har inte kommit så långt med att välja garn än...
Lund är alldeles vitt ikväll också!!

Helena said...

Eftersom jag inte behöver ta åt mig så mycket som "vissa" andra:) så hade jag redan lagt upp till en i Lucca fino garnet..
Visst kändes det som att få en rejäl käftsmäll när man tittade ut idag. Desto skönare att kunna sitta inne med ett sjukt barn och sticka hela dagen utan dåligt samvete:)
Kram Helena
(som snart tror att du inte jobbar någonting utan bara sitter hemma och stickar, med tanke på allt fint du hinner.)

Bim H-D said...

Hm, nu fick jag en tanke, ja... Har ett, eller en härva med lingarn... undrar från vad, märke? Hm, rätt så illgrönt :p Kanske skulle fungera till en liknande? Tåls att fundera på kanske?? eller???
Må så gott... värmländskan Bim

Ulla said...

En scarf med "vår" i luften.En klar favorit.
Glad Påsk
Ulla

Karin said...

Så fiiin!
Du tar dessutom underbara bilder.
Ha en glad påsk.
Kram karin