Sunday, 2 December 2007

Husbygge och julmarknad!Helgen har ägnats åt sömnad till julmarknaden och pepparkakshusbygge. När jag första gången var med min sambo och hans syster och bakade pepparkakor fick denna lilla julförberedelse en helt ny innebörd för mig... Här snackar vi inte om att sitta lite lugnt och pyssla med pepparkaksdeg - nej här är det pepparkaksfabrik som gäller, sambon kavlar, systern kavlar och lägger på plåtar och systerns man sköter ugnen. Själv försöker jag hinna med att ev. dekorera lite - man är ju ändå slöjdlärare... Allt har tagit en lite coolare vändning ju fler små barn det har kommit med i bilden, men det är fortfarande fabrik! Obs! - det är en väldigt trevlig fabrik.
Hus fick vi också byggt - Form till muminhuset är inköpt här och var riktigt roligt att bygga.
Annars har helgen ägnats åt sömnad till julmarknaden som snart stundar - på bilden ser ni tehuvor som är på gång.


5 comments:

Anna said...

Underbara hus och fina tehuvor!
Sist jag bakade pepparkakshus var på Nordenskiöldsgatan och jag höll på en hel dag, gjorde egen ritning, hade gelatinblad som fönsterrutor. Det blev helt fantastiskt. Sedan hängde jag en tvätt, tänkte inte mer på det...fuktig luft = ett pepparkakshus helt ihoprasat/smält! Kanske skulle göra ett i år ändå, för att komma över traumat!

Mia said...

Å vad härligt med ett muminhus... Och vilka fina tehuvor! Nu blev jag sugen på julmarknad igen, fast jag var på en igår :) Ska du vara där och sälja grejer?

Elena said...

Åh, vad tjusigt Muminhus! Kul förresten, för jag köpte precis samma formar från precis samma nätaffär för bara någon vecka sedan. Ett av barnen var snorsjuk den här helgen, så det blev inget pepparkakshus den här helgen. Men verkligen kul att se ert!

tavelhus said...

Favorithuvan är den med alla färgglada prickar!
Vilka snofsiga hus! Kanske blir det ett sånt på nästa tavla. F frågade faktiskt idag varför jag inte målat nån tavla med jultema.
kram m

tavelhus said...

Ser förstås fram emot julmarknaden!
Skriver du öppettider på bloggen?
kram m