Wednesday, 8 May 2013

Magasin Duett SupersoftEn av storsäljarna i webbutiken är Magasin Duett Supersoft - riktigt roligt tycker jag eftersom det finns i så många fina färger. Garnet är lite strävt när man stickar i det eftersom det har kvar en del av spinnoljan men när man tvättar upp det fluffar det upp sig och blir mycket mjukare men är ändå ett klassiskt ullgarn med ullkänsla. Garnet passar även mycket bra till stickmaskiner har jag förstått (bl.a. på grund av att spinnoljan finns kvar).

Den lilla tröjan och mobilfodralen på översta bilden är tillverkade i Supersoft av den fantastiskt duktiga Kristin Virén som är en hejjare på allt vad textila tekniker heter. Hon har stickat och virkat med tunna stickor och virknål men garnet passar också utmärkt att ha dubbelt och då kan man använda stickor 4,5 -5.

Mia håller just nu på att sticka upp sin egen Molly i dubbelt Supersoft och när vi valde färgkombination påpekade jag att det var så konstigt att färgen Iced inte sålt något i butiken (eftersom jag själv tycker att den är så vacker)! Senare fick jag ett sms från Mia där hon konstaterade att färgen inte fanns med i webbutiken :) Inte så konstigt att den inte sålt då... Nu finns den dock på plats och passar superfint ihop med t.ex. Calypso tycker jag!

6 comments:

Anonymous said...

Vilken fin krage på koftan. Snyggt!

Rät&Avig said...

Ååå, dreglar när jag ser alla färgerna!
Är så sugen på en Offe i det garnet...ska bara fundera på modell och vilka färger jag ska välja.
/Ann-Britt

Eva said...

Jag har just börjat leta koftmönster till de garner jag köpte. Hade ju en tanke på sockor, men det känns bra synd:)
Nu blir det nog en "tokrandig" med mörkgrå ränder av Islandsgarns Einband mellan (det fanns i "lagret" nämligen...)
Se'n är det mycket mycket möjligt att jag mailar efter mer!

Anna-Maria said...

den lilla tröjan var verkligen ursöt! Finns det måhända ett mönster till den nånstans?

PetraO said...

Hej Anna-Maria!
Tyvärr finns det inget mönster på den lilla tröjan - Kristin har den bara i huvudet (än så länge...) / Petra

Luxxie - Kreativt Kaos said...

Det lila garnet som står bredvid det mörkblå på bilden, vilket färgnamn har det? Det ser ut att vara den "perfekta" lila, som inte brukar finnas som garn så ofta :) Det rycker i garn-tarmen efter sådant garn ^^