Thursday, 11 April 2013

Torsdagsmönster


Idag vill jag tipsa om några fina sjalmönster.

Först vill jag verkligen rekommendera er att köpa senaste The Knitter där Maria Olsson har med ett fantastiskt fint sjalmönster - Dauphine. I tidningen kan man också läsa ett reportage om Maria och hennes design. Maria har gjort många fina mönster och en av mina favoriter är Chrystal Chandelier som jag just nu håller på att sticka i Colinette Jitterbug - passar perfekt till mönstret.
Maria har också tillsammans med några andra duktiga stickerskor Podcasten Stick with us som är perfekt att lyssna på när man sitter och stickar!


En av de sjalar som jag stickat flest gånger och verkligen älskar är Diamond knit shawl som är ett gratismönster från Lion Brand. Mönstret är enkelt att följa även om man inte är så van vid att sticka spetsmönster. Jag har stickat den i flera olika garner - både tjocka och tunna - men den som jag använder allra mest är stickad i Baby Bamboo från Sirdar - ett härligt garn med fint fall i 70% bambu och 30% ull.


Den sista sjalen som jag vill tipsa om är Moonshadow som också finns som gratismönster på Ravelry. Jag har inte stickat den själv ännu men vill göra den i Colinette Jitterbug. Tror att det kommer att bli perfekt med Jitterbugs fina skiftningar till denna enkla sjal - får nog lägga upp redan idag :)

2 comments:

Emmas dagar said...

Tackar för tips! Tror jag hittat sjalen jag letat efter så länge!

Ruta Ett said...

Tack för tipsen! Det blir svårt att välja bland alla, men å andra sidan - varför välja?