Tuesday, 10 May 2011

Moodboard






Ibland "tvingar" jag mina slöjdstudenter att göra en moodboard i början av ett projekt - för att hitta inspiration och ha något att utgå från. En moodboard kan användas och göras på olika sätt men jag tycker att det är ett bra sätt att samla sina tankar, känslor och idéer. Det kan vara urklipp ur tidningar, materialbitar, skisser, foton m.m. Idag kände jag att jag behövde göra en egen moodboard för att komma igång med något nytt projekt - det är inte så att det finns för lite idéer -snarare för mycket...och jag tänker som så att om jag gör en bild av det jag tycker om just nu så kanske idéerna landar och blir till något nytt roligt projekt!
Hur tänker ni när ni ska starta något nytt kreativt projekt?

Tillägg: En vaken vän upplyste mig lite försiktigt om att jag stavat fel på ordet MOODBOARD som det heter och inget annat... :) Mer om detta härliga ord kan ni läsa här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Moodboard

6 comments:

Made by Ina said...

Dina bilder ger mig massor av inspration.
Ska bli spännande och se vad du gör av din ideé.
Jag plockar och grejar med mina tyger, tittar i tidningar och på internet.
Sen från ingenstans pluppar ideérna till liv.
Kul att vara kreativ och inpulsiv
Trevlig Tisdag

Kram Marina

Tina said...

Din moad board är som en tavla i sej. :) Du har med mina absoluta favoriter just nu. Rätt nyans av grönt och orange.
När jag får skaparlust formar jag mycket inne i huvudet, sen plockar jag ihop material.

Carro/mysigtdesign said...

Härligt moodboard. Jag använder mig av Pinterest och gör virtuella moodboards, otroligt beroende framkallande. Ännu värre sedan de lanserade sin app häromdagen...

Anonymous said...

Vilken massa inspiration! Jag gör nog inget speciellt, men skapar inte heller så mycket på egen hand utan följer tidigare mönster.

Anna said...

Woo Hoo för bollfrans!
Ser finfint ut!

Sofie said...

hej! jag har sticka Lilla Koftan och tyckte jättemycket om mönstret. Tyvärr valde jag alltför fint garn, så min dotter var för stor för den:) Men jag kommer att sticka den igen!
Tycker mycket om din blogg! Du inspirerar mig mycket!
S