Friday, 24 July 2009

Blåbär, blåtröja och boule!


Idag har vi haft fast mark under fötterna och hälsat på mina föräldrar i Ulebergshamn. 20 meter från huset finns en träddunge där mamma hittills plockat 18 liter blåbär (+ de 4 liter vi plockade idag!) Det är ett blåbärsår, det är något som är helt säkert!


För ett tag sedan skickade jag med mamma några nystan av mitt mörkblå 100% pure wool som nu kom tillbaks i form av en hood till Valle - mönstret kommer från en Femina från 70-talet och detta är den andra tröjan i samma modell som hon stickat till Valle - den första var ljusblå och användes tills det blev trekvartsärm och midjekort look...
Jag måste också berätta att min fantastiska svägerska denna vecka spelar SM i boule och har (än så länge) tagit brons i singel och SM-guld i trippel - hon är bäst och jag är en stolt Boulebanger!!!
Imorgon blåser bi vidare upp längs kusten och landar förhoppningsvis i Grebbestad!

9 comments:

Maria said...

Bloggar är säsongsbetonade och den här veckan är blåbär det återkommande temat! :) Själv var jag ute igår och plockade lite!

Susilull said...

Wow så mycket blåbär. Jag är stolt över mina 1,5 liter hittills. Men jag hoppas fler turer i skogen, skulle vilja hitta lite kantareller också! Hood-tröjan ser mysig ut, bra med modeller som "håller" i många år!

Hoppas ni får en fortsatt skön tur upp längs kusten! Nu måste ju vädret snart bli lite bättre igen!

kristina said...

Sån' fin liten hoodjacka Valle har fått! Jovisst är det blåbärsår, men jag har inte plockat några mängder. Det blir lite lagom till paj!

lillakolonistugan said...

Härligt...ha en fortsatt skön semester kram Anne

tavelhus said...

Tyvärr inga loppis tips i U.

kram m

dagenskreativa said...

Gud vilka fina saker du har stickat! Du är jättedukig:)

Kram Anna

Eva said...

En blåbärshoodtröja....!!
Vill ha vill ha!
Eva

miastick said...

Petra! Vad fin hoodtröjan är, det är nog det bästa för det garnet att bli något strukturmönstrat. Antar att ni inte seglar förbi här, kanske har ni gett upp pga skitväder? Här ösregnar det. Kram!

Karin said...

UNDERBAR HOOD!!! ´Nu blev jag riktigt inspirerad att sticka något med snyggt ytmönster till min kille som snart fyller 6! :-)