Saturday, 2 May 2009

Underbara hav och underbar sjal!Efter några dagar på ön i havet är min tredje axelvärmare klar - som vanligt ett härligt mönster att följa och en härlig garnkombination (se garnval i förra inlägget). I år är det ovanligt många styvmorsvioler i bergsskrevorna - det är en märklig liten blomma, egentligen tycker jag inte om färgkombinationen lila och gult men på just denna lilla viol passar det alldeles perfekt.

7 comments:

Sunna said...

Vilka fantastiskt fina bilder du tar

Signe said...

Sjalen ser verkligen jättefin ut och jag blir verkligen sugen att testa garnvalet. Det är så genialt enkelt också på något sätt; istället för en tidsödande kofta kan man sticka en axelvärmare. Hoppas ni haft sköna dagar. Var ligger ön?

Annepålandet said...

Vakkert sjal og vakre blomster! Naturens fargevalg er alltid perfekte!

Anonymous said...

Hejsan!
Jag vet inte men kanten är ju stíckfrossas, o jag har stickat 15 sjalar med den kanten långt innnan anna själv kom på det.
Ullcentrum har systemet.
Så jag kan inte tycka att detta är så fanastiskt
men kram iaf

PetraO said...

Hej Anonym! Du har helt rätt i att kanten inte är "ny", men sjalen är lika underbar att sticka i alla fall och enkelheten är ofta det vackra tycker jag!/ Petra
P.S. Har du någon sida/blogg där man kan se dina 15 sjalar - det hade varit roligt att få mer inspiration? D.S.

Akhila's Handblog said...

Fin sjal och underbara foton. Som vanligt blir jag sa avis pa din o i havet.... Nagon gang i livet kommer jag flytta tillbaka dit.

kristina said...

Läste anonyms inlägg och visst
är det så att man lånar lite här och lite där och det är väl helt OK. Huvudsaken är väl att man förstår att mönstren oftast kommer från någon anonym designer på 1800-talet, så att man inte tror att Drops eller Stickfrossa eller Nicky Epstein har hittat på bårderna de använder. Det är väl snarare plaggtyper, garnval och användningsområden som gör dem roliga att använda i dagens mode.