Thursday, 17 April 2008

Äggfärgsfärgningen!


Det har kommit några frågor om hur jag färgade garnerna - jag har läst att man kan gå tillväga på lite olika sätt - men så här gjorde jag:
Jag gick ut och på ägorna och klippte mina får... (dream on!)

Jag köpte några paket äggfärgningsfärg (rea efter påsk) i tablettform. Sen blandade jag till lite olika blandningar i små glasburkar. T.ex. en blå tablett och två gröna, två gula och en halv grön o.s.v. På så sätt fick jag flera olika nyanser. I varje burk hällde jag sedan ett par tsk ättika och ca 1-2 dl vatten. Jag blötte garnet under kranen så att det blev helt genomvått och på så sätt kunde ta åt sig så mycket färg som möjligt. Därefter la jag garnhärvan i en glasform och hällde på olika färgblandningar på olika ställen. Sen in i micron på högsta effekt i 2-3 minuter. Det är färdigt när vattnet är relativt klart. Sköljde sedan garnet i kallt vatten och kramade ur det försiktigt och hängde på tork - tada - klart!

9 comments:

Eva i Halmstad said...

Tack för tipsen.
Vilka härliga blommor.
Må så gott.
Eva.

makiato said...

Det låter som en kul syssla att färga själv. Har förresten märkt att mina kommentarer här inte alltid kommer fram...(antingen har du censurerat dem eller så har jag tryckt fel nånstans!)..så PS. jag tycker din orange symaskin är JÄTTESNYGG och är grön av avund såklart! Blommorna i trädgården likaså. Kram

LADY JEN said...

Tack för tipsen! Jag har själv några färgtabletter som ligger här hemma och väntar på att göra några tråkiga garner lite roligare...
Kram

Annelie said...

Du har fått ett fantastiskt fint resultat!

Elise said...

Mycket vackra nyanser!

Anna Kim said...

Hej,

Spanade in en dillpion men jag tyckte den var för dyr över 500 kr. Köppte istället en stjärnmagnolia för 199. Magnolia är verkligen vackra.

tavelhus said...

Dags för kreativ kväll i veckan?
kram m

teresa said...

Tack för tipsen både här o på min blogg. Men vad gör man när man är så omodern att man inte har ngn micro...?
(och du har ju lycktas något otroligt bra, helt fantastiska nyanser!!)

Anonymous said...

Fin blogg du har. Så himla kreativ och duktig du är också! Ursnygga nyanser på nystanen.
Kram från Karin i Kbh