Saturday, 26 January 2008

Rapport från en yrkesarbetande kvinna
För tillfället arbetar jag mycket mer än vad jag borde, många små stickprojekt ligger och väntar och jag börjar ständigt på nya utan att ha slutfört de gamla. Den gula monkeysockan kommer istället att bli ett par grönblåa och jag vill helst börja med februari månads socka med en gång eftersom jag länge velat sticka dessa. Jag har påbörjat och repat upp och påbörjat igen en Baby surprise jacket av Elizabeth Zimmermann(i det flerfärgade garnet från Kauni, inköpt på 2knit). Det ljusblå garnet är också ett par påbörjade sockar. Någon som känner igen sig i alla påbörjade projekt (jag har ca fem till...)

Under de senaste veckorna har jag också glatt mig själv med lite nya böcker -
Knitting on the road (eftersom jag upptäckt glädjen med sockstickning), Generation T (tack Anna för tipset) och Creative recycling in embroidery (eftersom jag har ett fantastisk jobb där jag kan arbeta med denna typen av projekt).

Min lördag började med ett besök på loppis tillsammans med Maria och Flora. Jag fyndade trästickor, 5kr för allihop, och en fin märkbok för10kr.

För övrigt tycker min sambo att vi helst ska sitta vid köksbordet på kvällarna och planera vår seglats till de franska kanalerna som förhoppningsvis ska gå av stapeln inom ett par år. Men då behöver man ju ha lite fina sockor så att man kan matcha de franska madamerna - eller hur?
6 comments:

Anna said...

Franska kanalerna låter ju underbart! Jag behöver ju knappast berätta att jag har ungefär 10 projekt på gång samtidigt. Är inte så sugen på februarisockarna, men funderar på att göra dem ändå och om både du och Mia säger att de är snygga så ser jag nog fel, jag har ju dessutom fått kärringsyn.

Helena said...

Du behöver inte ha så mycket ångest över att du aldrig hinner avslutadina projekt, tänk på att du har ett av världens bästa jobb:)
Dessutom så vet jag ju att du hinner göra en massa superfina saker..

Akhila said...

Franska kanalerna??!!!! Kan man hanga pa i en liten dinge bakpa?
Paborjade projekt - klart du maste ha lite att valja mellan, eller?
Kramar,
Mari

petra.m said...

Hej Petra!
Vad härligt det låter, ska ni verkligen ut bland kanalerna?! Självklart behöver du massor av tjusiga strumpor då! Det är inte lätt att klå fransyskorna, jag vet för min syster är ju sådan sedan många år. Jag är med specialist på olika projekt, det är ju så tråkigt att tröttna!
Kram Petra

makiato said...

Fina trästickor från Östhjälpen som du säkert får användning av nu när du har så många projekt på gång samtidigt!
kram

tavelhus said...

Tack för ett roligt besök på Östhjälpen! Extra nöjd är jag med tyget med jättevallmon som skall bli en soffkudde.
kram m