Tuesday, 30 October 2007

Bohus stickning!


Nej, jag har inte stickat en tröja i Bohus stickning men jag har varit på Röhsska i kväll och sett premiären av en film "Stickspåret – från nödhjälpsarbete till världssuccé." Den handlar om fenomenet Bohus stickning, Emma Jacobsson som grundade hela företaget och stickerskorna i Bohuslän som satt och stickade dessa fantastiska tröjor. Jag hoppas att filmen av Kjell Andersson kommer på TV så att alla har en möjlighet att se den. Den var varm, verklig och rolig - och med namn på tröjorna som kan få vem som helst att dåna kan man ju bara längta till den dagen när man själv vågar sig på t.ex. en Skogsmörkret.

4 comments:

Helena said...

Lyckliga dig som tog dig dit!
För oss här ute på vischan känns en sen kväll i storstaden som ett för stort projekt en tisdagskväll. Jag hoppas verkligen att den kommer på Tv som de två tidigare filmerna har gjort. Kram Helena

Lena said...

Jag missade tyvärr också filmen. Får se fram emot att se den på TV. Vi kan ju stolt säga att vi känner en av skådespelarna, eller hur!
Christina, slöjdlärare från Trollhättan, nu även moviestar! Yeah!

Hälsningar från Lena i Sävedalen

Anonymous said...

Ah, du tog dig in i tid! Dum som jag är kom jag två minuter i men då var det ju fullt... Men jag hoppas också på att den kommer på TV!
Ha det fint och sticka på!
/Sofia Emanuelsson

teresa said...

Visst var filmen fin o intressant!!
Att sticka en bohuströja ligger högt på önskelistan.