Tuesday, 20 March 2007

Babes på gång!

Inspirerad av Anna har jag nu gett mig in i stickandet av Babes! Ni har väl sett de fantastiska dockorna med olika charmiga karaktärer. Jag var på Strikk igår och inhandlade babycashmerino från Debbie Bliss i olika hudfärger. Jag är snart klar med den första Baben men tycker att det är svårt att få till håret så att det blir bra. Är det någon som har bra tips på fastsättande av garnhår?
Bilder på babes kommer så fort någon är färdig! För övrigt är det idag strålande klarblå himmel och vårkänslor i luften!

3 comments:

Clara said...

Dom är käcka ....ser fram emot att få se dina figurer när de är färdiga!

Anonymous said...

Visst är det kul att sticka babes! Har den den kuliga boken också? Jag använde tunnt vävgarn och sydde fast tre och tre med ryaknutar. Stort och tjusigt hårsvall blev det. Men visst, lite gles är hon i hårbottnen. /Linda Svensson

Annika said...

Min dotters babe fick en kalufs av garntrådar och flätor i två bruna nyanser (lite som Flo Tilly). Jag la trådar och flätor över huvudet (från öra till öra), tätt, tätt och sydde fast som en bena med efterstygn, också de tätt, tätt i hårgarnet, en bit ned mot nacken.
Lycka till, de är ljuvliga!